Er du en streaming freak?

Netflix og HBO er bare to af de mange streamingtjenester danskerne er vilde med. Som aldrig før streamer danskerne alt fra serier, film og tv online. Du er ikke alene der er mange andre der er lige så glade for at kunne se hvad de vil og når de vil. Streaming er nemt og bekvemt – uanset om man sidder i bussen, toget eller derhjemme i sofaen! Men selvom man er en streaming freak kan man også genkende de mange udfordringer med internethastigheder. Virker hastigheden ikke optimalt kan det velkendte ord ”buffering” virkelig ødelægge oplevelsen.

God internethastighed skaber den gode oplevelse

For at få en god streaming oplevelse kræver det også en passende bredbåndshastighed. Derfor hvis du gerne vil streame film, serier og tv kræver det at du som minimum har 5 Mbit. Dykker vi lidt ned i streaming kvalitet som for eksempel Ultra HD, så skal man som anbefaling have 25 Mbit.Vil du gerne se dine serie, film og tv i Ultra HD så afhænger dette hvor mange I er i hjemmet som dagligt bruger internettet. Som udgangspunkt kan det kun anbefales at du vælger 20Mbit i download hastighed. Når der er tale om streaming har upload hastigheden ingen betydning på din streaming kvalitet. Du kan også læse mere omkring upload-download hastighed her. På den anden side er I flere i hjemmet og bruger internettet til forskellige ting, så er 20 Mbit desværre ikke nok for at streame en film, hvis de andre i huset spiller spil eller streamer musik. I korte træk betyder det at en hastighed på 50 Mbit er en mere sikker løsning, hvis man er flere der deles om internettet og gerne vil sikre at alle er tilfredse med stabiliteten på internettet. Du kan sammenligne priser hos de forskellige internetudbydere ved at filtrere dine behov ved at anvende vores sammenligningsfunktion.

Invester også i teknologien til god streaming

Vil du gerne undgå dårlig kvalitet, buffering og at billedet hakker, så skal du også investere teknologi som giver god og stabil forbindelse, fordi det er en betingelse når man streamer meget og der ikke skal forekomme alt for mange forstyrrelser, svingninger og udfald i hastigheden. På markedet kan du i øjeblikket vælge mellem to bredbåndsteknologier, som tilbyder dig markedets bedste stabilitet samt højeste hastighed – nemlig fiber og COAX. For at kunne vælge fiber bredbånd, kræver det at fiberkabler er nedgravet i dit område, hvor du gennem din internetudbyder kan koble dig på. På den anden side bliver COAX leveret via dit TV-antennestik, derfor er det også den løsning de fleste kan få og drage nytte af. Prismæssigt er COAX billigere end fiber bredbånd, men den leverer heller ikke den samme stabilitet som fiber bredbånd. Hastighedsmæssigt kan COAX sagtens hamle op med fiber bredbånd, du kan blive klogere på de forskellige internetudbydere, og hvad de lige præcis kan tilbyde dig lige her.