Klar til rejsen? Huskeseddel til din ferie

Klar til rejsen – hvad skal du huske?

Skal du ud at rejse, er der altid en række ting, du skal huske, så rejsen bliver en succes.
Se her, hvad du bør være opmærksom på, når turen går til udlandet.

Der er masser af hjælp at hente på nettet, da der findes rejsetips til alle verdens lande, og tit er det de rejsende selv, der deler deres erfaringer med andre. Derfor får du førstehåndsindtryk, der kan være vigtige at tage med i betragtning, da du måske ikke finder al viden hos selve rejsearrangøren.
Vi vil dog ikke i denne artikel komme nærmere ind på gode tips til de enkelte destinationer, da der jo er mange hundrede af slagsens. Derimod får du en række generelle tips, der bør tages højde for, så du ikke glemmer de vigtigste detaljer.

Vi har samlet nogle af de bedste tips nedenfor, så du kan hente inspiration.

Bestilling af rejse
For det første skal du være opmærksom, når du køber rejser over internettet, Det skyldes, at du kun kan modtage erstatning fra Rejsegarantifonden, hvis din rejse er købt hos et firma, der har kontor i Danmark.

Det kan være svært at gennemskue, hvor rejsebureauerne har hjemme, så det er vigtigt at kigge sig over skulderen, så man ikke mister din dækning.

Husk dit pas – uanset, hvor du rejser hen
Det er ikke længere nødvendigt at vise pas ved grænserovergangene i EU – men du har stadig pligt til at legitimere dig på forespørgsel – hvis det skulle blive nødvendigt.

Derfor skal du huske dit pas – også selv om du rejser inden for Schengen-landene.
Schengen-landene tæller Tyskland, Østrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Frankrig, Spanien, Portugal, Italien, Grækenland, Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Dit navn i dit pas skal desuden være i overensstemmelse med det navn, du er registreret med i Det Centrale Personregister.

Hvad gør man med bagagen?
Der er forskellige regler hos de forskellige rejsebureauer, men der er dog én hovedregel:

Turistklasse: Rejser du til USA, må du medbringe ét stk. bagage på maksimalt 23 kilo. Til resten af verden er det underordnet, hvor mange kufferter, du tager med, men de må dog tilsammen højst veje 20 kilo.
Rejse på første klasse: Går turen mod USA, må du medbringe 2 stk. bagage á 40 kilo. På rejser til resten af verden må du medbringe alle de kufferter, du lyster, dog højest 40 kilo i alt.

Rejse på business class: Rejser du til USA, må du medbringe 2 kufferter med 23 kilo i hver. Til resten af verden må du medbringe 30 kilo i op til flere kufferter.

Vaccinationer
Inden du rejser, bør du kontakte din egen læge og høre, om du har behov for at blive vaccineret mod sygdomme, der kan findes lokalt på din rejsedestination.

Rejseforsikring
Du er nødt til at være dækket af en forsikring, når du rejser udenlands, ellers kan du risikere en kæmpe regning, hvis uheldet er ude. Du kan blive syg eller udsat for en ulykke, så med en forsikring i lommen ved du, at du er dækket, og det giver tryghed.

Når du tegner forsikring, skal du være opmærksom på følgende ting:

Rejsens længde – vær dækket af forsikringen under hele rejsen.
Rejsens art – ferie/forretning/studie.
Rejsemål – Europa eller andre kontinenter.
Rejseaktiviteter – Vær sikker på, at du er dækket, hvis du fx dyrker farlige sportsgrene.
Sygdomme – Undersøg, om der er risiko for at blive smittet med sygdomme i det land, du besøger.

Den offentlige rejseforsikring (det gule sygesikringsbevis) gælder kun i Europa og de tilstødende lande. De dækker kun på turistrejser og kun i én måned.

Så er du klar til rejsen – God ferie!